Speciale Prijs Dansersfonds’79 gaat naar artistiek leider NBA Ernst Meisner - Aanmoedigingsprijs is voor alumnus Remy Tilburg

Ernst Meisner, foto: Sebastien Galtier – Remy Tilburg, foto: Salih Kiliç

Gepubliceerd op

De Speciale Prijs van het Dansersfonds’79 gaat dit jaar naar Ernst Meisner, artistiek leider van de Nationale Balletacademie en artistiek coördinator van de Junior Company. De Aanmoedigingsprijs is voor Remy Tilburg, die in 2011 afgestudeerd is aan de opleiding Jazz- en Musicaldans (nu UC/JMD). Choreografe Krisztina de Châtel ontvangt de Prijs van Verdienste.

De prijzen worden uitgereikt op 15 november 2021 tijdens het Nederlands Balletgala in het Amsterdamse DeLaMar, in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en Prinses Beatrix.

Winnaar van de Speciale Prijs, Ernst Meisner, is naast artistiek leider van de Nationale Balletacademie eveneens artistiek coördinator van de Junior Company van Het Nationale Ballet. Volgens de jury levert hij een enorme bijdrage aan de talentontwikkeling binnen de academische dans. Hij blinkt volgens de jury uit op het gebied van ‘grote deskundigheid en onuitblusbare werklust en bevlogenheid’.

Remy Tilburg ontvangt de  jaarlijkse Aanmoedigingsprijs omdat hij ‘zich niet alleen al jaren onderscheidt als danser bij Conny Janssen Danst, maar momenteel ook naam maakt als choreograaf en docent, en zich ook anderszins als een belangrijke promotor van de Nederlandse dans profileert’. Hij deed de vooropleiding aan 5 O ’Clock Class en studeerde in 2011 af aan de opleiding Jazz- en Musicaldans (nu UC/JMD) van de Academie voor Theater en Dans.

 

 

 

Delen