MTD-alumna Goda Žukauskaitė genomineerd voor de Piket Kunstprijs 2021

Gepubliceerd op

Goda Žukauskaitė, afgestudeerd aan Moderne Theaterdans in 2018, is genomineerd voor de Piket Kunstprijs 2021 in de categorie Dans.

“Iedereen snakt naar het moment dat alles weer ‘normaal’ wordt”, zegt juryvoorzitter Winnie Sorgdrager. “Hoewel, zoals vóór corona wordt het waarschijnlijk niet. In elk geval niet meteen. Daarom is het zo goed dat de Piket Kunstprijzen een erkenning zijn van wat er is en een aanmoediging voor wat er hopelijk weer komen gaat.”

Uitreiking
Op maandag 22 november worden de drie winnaars per discipline bekendgemaakt in de Lourdeskerk in Scheveningen onder voorbehoud van eventuele coronamaatregelen. Zij ontvangen een geldbedrag van 8.000 euro en een award, een bronzen pluim, gemaakt door kunstenaar Yke Prins. “De winnaars kunnen zo, heel simpel gezegd, zichzelf een pluim geven”, zegt de Haagse kunstenaar over de award.

De jury
Een vakjury selecteert de genomineerden en winnaars per discipline en kijkt welke jonge talenten eruit springen. Dit jaar bestaat de jury uit voorzitter Winnie Sorgdrager (oud-minister, voormalig voorzitter Raad voor Cultuur), Martine Gosselink (directeur Mauritshuis), beeldend kunstenaar Joncquil de Vries, Stacz Wilhelm (artistiek adviseur Nederlandse Dansdagen), Isabelle Chaffaud (MEYER-CHAFFAUD), John de Weerd (programmeur Zaal 3 en de Parade) en Antoinette Jelgersma (actrice Het Nationale Theater).

Over de Piket Kunstprijzen
De Piket Kunstprijzen worden sinds 2014 uitgereikt aan jonge kunstenaars die een binding hebben met Den Haag, omdat zij daar tot ontplooiing zijn gekomen of omdat zij met hun werk een stimulerende bijdrage leveren aan het Haagse culturele klimaat. Naamgever Frederik Hendrik Piket (1927-2011), advocaat en lid van de Eerste Kamer voor de CHU (later CDA), was een groot liefhebber van kunst en cultuur. Na zijn overlijden ontstond een stichting die jaarlijks drie veelbelovende, professionele kunstenaars onder de 30 jaar wil stimuleren met een prijs.

More information
https://www.piketkunstprijzen.nl/dit-zijn-de-genomineerden-voor-de-piket-kunstprijzen-2021

 

 

 

Delen