Open Oproep: DAS-Onderzoek Ontwikkelingsfonds

Gepubliceerd op

DAS Research is het lectoraat van de Academie voor Theater en Dans. De onderzoeksafdeling is gevestigd in de DAS Graduate School, maar staat open voor en vertegenwoordigt de hele ATD. Het omvat onderzoeksgroepen in Embodied Knowledge en Creative Producing, evenals het THIRD-programma dat de ontwikkeling van artistiek onderzoek in de 3e cyclus ondersteunt. Het hoofd van DAS Research is de Lector, Laura Cull Ó Maoilearca, die in september 2020 tot de ATD is toegetreden.

Met deze open oproep willen we graag voorstellen ontvangen voor kleine ontwikkelingsprojecten ten aanzien van onderzoek die door DAS Research gefinancierd kunnen worden.

Wie?
Deze oproep staat open voor alle huidige medewerkers, studenten en docenten/coaches aan de ATD, ongeacht het niveau van ervaring met het doen van onderzoek: van degenen die net beginnen zichzelf te verkennen als onderzoeker tot ervaren onderzoekers.

Voor wat?
Wij verwelkomen voorstellen voor elke activiteit of klein project dat mensen in staat stelt onderzoek te doen.

Dit kan omvatten:

  • Presenteren op een conferentie of andere onderzoekspresentatie: tijd om voorstel te schrijven, presentatie voor te bereiden enz.
  • Tijd om een publicatie voor te bereiden: artikel schrijven of artistiek onderzoek voorbereiden voor publicatie (audio-video enz.)
  • Uitnodigen van een gastonderzoeker bij de ATD voor een seminar, workshop, enz.
  • Organiseren van een "mini-evenement" over een onderzoeksvraag of -onderwerp
  • Samenwerking ten aanzien van onderzoek met een collega
  • Seed-funding voor een "try out" van een idee voor een onderzoeksproject
  • Schrijven van een onderzoeksvoorstel, bijv. aanvraag voor externe onderzoeksfinanciering, onderzoeksresidentie, projectvoorstel, publicatievoorstel enz.
  • Organiseren / begeleiden van een dialoog of uitwisseling rond een tekst, vraag, urgentie, object, locatie, enz.

Hoe aanvragen?
Schrijf een kort voorstel van max. 500 woorden waarin je je idee beschrijft en hoe het je in staat zal stellen je onderzoek te ontwikkelen. Geef ook een tijdlijn en een budget met een uitsplitsing van het totale aangevraagde bedrag.

Voor deze open oproep is in totaal €3500 beschikbaar uit de begroting van DAS Research, het lectoraat van de ATD. We hopen binnen dit bedrag een aantal kleine projecten te kunnen steunen.

De voorstellen zullen worden beoordeeld door een selectiecomité bestaande uit Laura Cull Ó Maoilearca, onderzoeker Marijn de Langen en leden van de ATD-werkgroep Beleid en Onderwijs. De voorstellen zullen worden beoordeeld op basis van 1) de kwaliteit van het voorstel en 2) de haalbaarheid van het project binnen de tijd en het budget. 3) Wij streven ernaar de middelen toe te wijzen waar zij het meest bijdragen tot de ontwikkeling van onderzoekers en/of aan projecten die elders geen toegang hebben tot middelen.

Wanneer?
Voorstellen moeten vóór 15 september 2021 worden ingediend bij Marilixe Beernink van DAS Research: marilixe.beernink@ahk.nl Besluiten worden uiterlijk op 15 oktober genomen. Toegekende middelen moeten vóór december 2021 worden besteed.

Maak je geen zorgen als de timing van deze open call niet past in je schema. Er komt een nieuwe open call voor financiering van onderzoeksontwikkeling in 2022.

Voor meer informatie of vragen: marilixe.beernink@ahk.nl

Delen