In Memoriam: oud-student Ben Visser

Ben Visser, foto: Maartje Strijbis

Gepubliceerd op

Zeer geschrokken en verdrietig zijn wij van het droevige nieuws dat onze alumnus - oud-student - Ben Visser is overleden.

Ben heeft van 2009 tot 2014 gestudeerd aan de Opleiding Productie Podiumkunsten (OPP) en was een zeer markante en geliefde student.
Hij legde dwarsverbanden door de hele school, werkte met heel veel plezier samen met studenten uit veel verschillende opleidingen binnen de hele Academie voor Theater en Dans. Iedereen kende Ben en Ben kende iedereen.

Ben had het syndroom van Marfan en heeft tijdens zijn studie een grote en zeer levensbedreigende operatie ondergaan. Studenten, docenten en medewerkers leefden met hem mee en maakten een prachtige film voor hem om hem te ondersteunen in die moeilijke tijd. Door het hele gebouw zongen en dansten studenten en medewerkers voor hem, uit de film sprak de grote betrokkenheid van iedereen en de enorme waardering en liefde die er was voor Ben.
https://www.youtube.com/watch?v=fJFtmsnVFd0

Ben bezat kracht, veel humor en een heel groot doorzettingsvermogen, kwam de operatie te boven en heeft het hele programma van de OPP met succes doorlopen, inclusief alle buitenlandse reizen die voor hem vele obstakels kenden.

Hij hield van goed gesneden colberts en oesters maar nog veel meer van theater en geloofde in de kracht van kunst.
Na zijn afstuderen heeft Ben voor verschillen theatergezelschappen en instituten gewerkt.
Ben is afgelopen donderdagavond 12 november thuis overleden aan de gevolgen van zijn ziekte. We gaan hem missen.

Namens alle alumni, studenten, docenten en medewerkers,
Gwenoële Trapman, oud-artistiek leider Opleiding Productie Podiumkunsten

 

Delen