Academie voor Theater en Dans lanceert online live festival re-CONNECT

studenten ATKA aan het werk in de Theaterzaal, foto Sjoerd Derine

Gepubliceerd op

Van 26 juni tot 12 juli presenteert de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam haar nieuwe generatie talent tijdens het online live afstudeerfestival re-CONNECT. Met een blokkenschema, een afwisselend programma met live theater- en dansvoorstellingen, een boeiende randprogrammering en talkshows, benadert het online festival zo dicht mogelijk de live-festivalervaring.

Van disconnect naar re-CONNECT
Als regisseur, choreograaf, acteur, performer, danser, (technisch) producent of vormgever afstuderen zonder publiek? Je grootste nachtmerrie, je leeft immers voor de live interactie. Maar na de eerste lockdownklap op 12 maart herpakten afstudeerders van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam zich razendsnel. Van 26 juni tot 12 juli kunnen theaterbezoekers zich nu thuis – op veilige afstand – laten verrassen door nieuw afstudeerwerk, dat grotendeels werd gecreëerd tijdens de lockdown. Binnen het festival presenteert elke opleiding in een aantal dagen haar eigen lichting.

Ga naar de webpagina van re-CONNECT

Programma
Het programma van het festival is nog in ontwikkeling. Het definitieve programma van het festival is vanaf 26 juni op de website te vinden!


Een voorproefje van de projecten die op het festival te zien zijn

Live talkshow voor en na de voorstelling
Voorafgaand aan elke voorstelling verwelkomt een talkshowhost het online publiek live vanuit de sfeervolle re-CONNECT-studio en interviewt de jonge makers. Aansluitend bekijk je als publiek samen online de voorstelling: een livestream vanuit een voorstellingszaal binnen de academie, of een voorstelling die al eerder is geëdit. Na elke voorstelling praat de talkshowhost na met de maker en het online publiek.

Naast het hoofdprogramma biedt het festival ook een randprogrammering. Schuif als publiek bijvoorbeeld aan bij de online diepte-interviews door Oscar van den Boogaard met vijf afstuderende regisseurs van de Regie Opleiding (Mateusz Staniak, Rebekka Nilsson, Rosemintje Verpaalen Weijts, Stijn Dijkema en Lara van Hoof).

Koop een passe-partout / wachtwoord voor de live stream
Een passe-partout biedt van 26 juni tot 12 juli dagelijks toegang tot het complete online live festival, inclusief de randprogrammering. Studenten betalen het gereduceerde tarief van € 2,50, collega’s en alumni betalen € 10. Overige bezoekers kiezen uit € 15 (sponsor brons), € 20 (sponsor zilver) of € 25 (sponsor goud).

Draag je de kunsten en jonge makers in deze coronatijd een warm hart toe en kun je geld missen? Ga dan voor goud! Met de opbrengst sponsor je de reductieprijzen van de studenten.

Koop hier je passe-partout / wachtwoord

studenten Regie aan het werk in de studio, foto Sjoerd Derine

Delen