'Gewoon Opnieuw' van Alex Klaasen bekroond met de Annie M.G. Schmidtprijs

Gepubliceerd op

Het lied Gewoon Opnieuw van Alex Klaasen is bekroond met de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste Nederlandstalige, oorspronkelijke theaterlied van het voorgaande theaterseizoen. Het lied is afkomstig uit het theaterprogramma Showponies II.

De prijs is toegekend aan Alex Klaasen, tekstschrijver Jurrian van Dongen en componist Peter van de Witte. Alex Klaasen, Jurrian van Dongen en Peter van de Witte zijn alle drie oud-studenten van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA). Zij ontvangen een bronzen buste van Annie M.G. Schmidt, gemaakt door Frank Rosen, en een geldbedrag van 3.500 euro. Vorig jaar ontving Klaasen al een nominatie voor het lied Waarom mensen zingen, uit Showponies I.

Bekijk hier het live optreden van Alex Klaasen in VPRO Mondo

Over het winnende lied zegt de jury: „De Annie MG Schmidtprijs gaat dit jaar naar een lied waarvan de tekst iets van hoop biedt. Muzikaal op hoog peil, een fraaie doorgecomponeerde melodie; de uitvoerende is sowieso de beste zanger van allemaal.”

 

Delen