"Durf te ondernemen en zie niet te veel beren op de weg"

Gepubliceerd op

De masteropleiding DAS Creative Producing begeleidt professionals uit verschillende disciplines bij hun professionele en creatieve ontwikkeling. De komende weken staan studenten en coaches van DAS Creative Producing in de spotlights. Simone van den Ende, coach bij DAS Creative Producing, zet studenten in hun kracht en stimuleert hen om hun doel te bereiken.


Hoe heb je jezelf als Creative Producer ontwikkeld?

Na lange tijd in New York gewoond en gewerkt te hebben, richtte ik ruim 30 jaar geleden een eigen coachingsbedrijf op in Amsterdam. Mijn bedrijf richt zich op presentaties van televisie en YouTubepresentatoren, politici en CEO’s. Daarnaast ben ik programmamaker en geef ik mediatraining en personal coaching. Ik was 10 jaar lang hoofd kunst, cultuur en drama bij de AVRO, later Avrotros. Naast mijn werkzaamheden als coach, ben ik zelfstandig creative producer voor drama series en films. 


Hoe komen skills die je leert bij DAS Creative Producing terug in wat jij doet als professional?

Ik ontwikkel ideeën vaak met anderen, waarvoor ik vervolgens een platform zoek. Dit kan variëren van samenwerkingen met festivals, het opzetten van tv-programma’s tot het creëren van een dramaserie. Ik ben altijd op zoek naar verbinding met andere partijen. Het is belangrijk om elkaar te versterken, nieuwe dingen te proberen en kansen te benutten.


Wat houdt jouw rol in bij DAS Creative Producing?

Het doel van coaching is om studenten in hun kracht te zetten, hen te stimuleren in het proces, hen te bevragen, uit te dagen en constructief kritisch te blijven. Goed luisteren en inspelen op de vraag is essentieel om dat doel te bereiken. Natuurlijk zijn er coachingstechnieken, maar uiteindelijk is het een intuïtief proces omdat elke student anders is.


Welke tip zou je een aankomend student DAS Creative Producing willen geven?

Durf te ondernemen, ga in de praktijk aan het werk, zie niet te veel beren op de weg. Als het je niet lukt, ben je in ieder geval weer een ervaring rijker. En dat neem je weer mee in je volgende project!


Ben jij een kritische producer met een eigen visie die voorbij bestaande structuren en disciplines denkt en werkt? Meld je voor 7 april 2020 aan voor de master DAS Creative Producing. Meer weten? Bekijk de Open Call.

Delen