Merendeel bachelors AHK uitgeroepen tot topopleiding in Keuzegids

Gepubliceerd op

De bacheloropleidingen van de academies van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten zijn ook dit jaar weer zeer positief beoordeeld in de Keuzegids hbo 2020. Zes van de negen bacheloropleidingen zijn uitgeroepen tot topopleiding, de expert- en studentoordelen zijn onverminderd hoog.

Van het Conservatorium van Amsterdam zijn alle bacheloropleidingen uitgeroepen tot topopleiding. Zowel de bachelor Muziek als de bachelor Docent muziek scoren uitstekend. Van de Nederlandse Filmacademie is de bachelor Film en Televisie uitgeroepen tot topopleiding.

De Academie voor Theater en Dans scoort ook zeer goed met drie topopleidingen: zowel de bachelor Theater als de bachelor Dans en de bachelor Docent dans horen volgens studenten en experts tot de top van de theater- en dansopleidingen in Nederland. De bachelor Theaterdocent krijgt nét niet het predicaat topopleiding, maar het expertoordeel ligt ver boven het landelijk gemiddelde. Van de Associate Degree Technische Productie is nog geen beoordeling beschikbaar omdat de opleiding pas net is gestart.

De bachelor Docent beeldende kunst en vormgeving van de Breitner Academie en de bachelor Cultureel erfgoed van de Reinwardt Academie zijn niet beoordeeld als topopleiding, maar handhaven zich goed in de landelijke ranking.

Over de Keuzegids hbo 2020
De Keuzegids hbo 2020 is een consumentengids voor aankomend studenten die zich oriënteren op een bacheloropleiding. De gids biedt een compleet overzicht van alle hbo- en universitaire bachelors per vakgebied, met daarbij een kwaliteitsoordeel. De Keuzegids baseert zijn ranking op studentenoordelen, studierendementen en op het oordeel van een expertpanel.

 

Delen