Internationale Summer School en nieuwe Zomerdansdag

Gepubliceerd op

De belangstelling voor de komende editie van de International Summer School van de Nationale Balletacademie is overweldigend. Voor de twee weken durende intensive, die van 15 t/m 26 juli plaatsvindt in de studio’s van Het Nationale Ballet in Amsterdam, hebben zich maar liefst 230 balletstudenten in de leeftijd van 15 t/m 21 jaar ingeschreven, van wie er uiteindelijk zo’n 180 zijn toegelaten. Inmiddels is de inschrijving gesloten.

Nieuw is dat de Nationale Balletacademie dit jaar ook een Zomerdansdag organiseert voor leerlingen van amateurballetscholen in Nederland, in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar. De kinderen krijgen in de studio’s van Het Nationale Ballet les van de docenten van de Nationale Balletacademie, wonen een training van de International Summer School bij en leren een choreografie uit het ballet Don Quichot, die zij tijdens een presentatie aan het einde van de dag uitvoeren voor hun ouders en/of begeleiders.

Lees meer over de Zomerdansdag
Lees meer over de Amsterdam International Summer School 

Delen