Academie voor Theater en Dans zoekt een artistiek leider voor Opleiding Productie Podiumkunsten

foto: Robert van der Ree

Gepubliceerd op

De Academie voor Theater en Dans (ATD) is op zoek naar een artistiek leider (0,6-0,8 fte) voor de Opleiding Productie Podiumkunsten (OPP). De deadline voor sollicitaties is 5 maart 2018.

De Opleiding Productie Podiumkunsten bestrijkt de gehele breedte van de podiumkunsten. OPP-studenten worden opgeleid als productieleider. Als extra verdiepingsmogelijkheid zijn er de richtingen creative producer, regieassistent en voorstellingsleider. Onze studenten ontwikkelen zich tot professionals met een visie die vakmanschap en traditie verbindt met actualiteit en de hybride praktijk. De opleiding kent veel samenwerkingsvormen met het werkveld, heeft goede internationale contacten en werkt samen met vrijwel alle opleidingen van de ATD.

Profiel van de artistiek leider
De artistiek leider is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de opleiding. Hij/zij heeft bij voorkeur ervaring als productieleider, producent of zakelijke leider, heeft een relevant netwerk en een persoonlijke en overtuigende visie op het kunstvakonderwijs en kan deze overbrengen op docenten en studenten in een samenhangend curriculum. In de visie van de OPP is de productieleider van de toekomst onderdeel van het artistieke team en mede-eigenaar van het artistieke proces. De afgelopen jaren is de samenwerking tussen de verschillende opleidingen met succes geïntensiveerd.

Meer informatie over de vacature en sollicitaties

Over de Academie voor Theater en Dans
De Academie voor Theater en Dans (ATD) is een van de zes academies van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) met veertien bachelor- en masteropleidingen op het gebied van theater en dans. De academie leidt op tot acteur, theatermaker, mimespeler, danser, choreograaf, theater- of dansdocent, en tot regisseur, scenograaf, technisch ontwerper, inspici├źnt, productieleider en creative producer. De Academie voor Theater en Dans leidt op hoog niveau op voor de beroepspraktijk, zowel nationaal als internationaal. De waarde en invloed van de kunsten in een veranderende samenleving staan centraal in de ontwikkeling en vernieuwing van het curriculum.

Meer informatie
Inlichtingen over de vacature kunnen worden ingewonnen bij Alma Netten, a.netten@kunstenmedia.nl, +31 653901121. Meer informatie over de Academie voor Theater en Dans en de AHK is te vinden op www.atd.ahk.nl.

Delen