Bits & Pieces – NBA nieuws in het kort

foto: Antoinette Mooy

Gepubliceerd op

•    Tijdens het Feest van de Nederlandse Dans, onderdeel van de Nederlandse Dansdagen in Maastricht, dansten NBA-bachelor-studenten Claire Tjoe Fat en Philippe Magdelijns begin oktober de pas de deux Embers van Ernst Meisner. Eregasten van deze bijzondere avond waren voormalig sterdansers Alexandra Radius en Han Ebbelaar. Claire en Philippe ontvingen dit seizoen een beurs van het door Radius en Ebbelaar opgerichte Dansersfonds ’79.

•    NBA-docente (en voormalig Forsythe-danseres) Amy Raymond heeft in oktober een tweeweekse Forsythe-technologies-workshop gegeven aan de Bachelor-studenten van de Nationale Balletacademie. Centraal daarbij stond Forsythes meesterwerk The Vertiginous Thrill of Exactitude, waaruit de studenten diverse delen aanleerden.

•    Op 10 november vond de jaarlijkse Open Dag van de Nationale Balletacademie plaats in de Academie voor Theater en Dans aan de Jodenbreestraat in Amsterdam. De opkomst was groot: de dag werd bezocht door meer dan 1500 kinderen en ouders. Zij konden lessen bijwonen vanaf niveau NBA1 t/m de lessen van de Bachelor-studenten. Voor de jongste bezoekers waren er ook diverse workshops te volgen in de NBA-studio’s.

•    Op 6 en 7 december werden in het Danstheater van de Academie voor Theater en Dans de jaarlijkse demonstratievoorstellingen gegeven. Het programma bestond uit een impressie van lesmateriaal en uit repertoire van de NBA-Bachelors.

•    Tijdens de Prix de Lausanne 2019, die in februari plaatsvindt, zullen studenten Minori Nakashima en Philippe Magdelijns deelnemen aan het Choreographic Project van de prestigieuze balletcompetitie. Samen met 48 andere internationale balletstudenten zullen zij werken aan een nieuwe choreografie van Didy Veldman, die tijdens de finale op zaterdag 9 februari zal worden uitgevoerd.


Delen