Jinko Adams, student Urban Contemporary (JMD), vertegenwoordigt Nederland tijdens European Vocational Skills Week 2018

Gepubliceerd op

Jinko Adams (19 jaar, student aan Urban Contemporary (JMD) van de Academie voor Theater en Dans) zal als Ambassadeur van Nederland aandacht vragen voor het belang van het beroepsonderwijs tijdens de European Vocational Skills Week 2018, die plaatsvindt van 5 tot 9 november in Wenen.

Deze week, met als thema ‘Discover Your Talent’, is een initatief van de Europese Commissie om aandacht te vragen voor het belang van het beroepsonderwijs in Europa. “Ik kijk er naar uit om met de Commissie en de andere 26 Ambassadeurs samen te werken om aandacht te vragen voor het belang van middelbaar- en hoger beroepsonderwijs in Europa”, aldus Jinko.

Jinko Adams is door de Europese Commissie verkozen als één van de 26 Ambassadeurs van de European Vocational Skills Week 2018. Dit initatief van de Europese Commissie heeft als doel aandacht te vragen voor het belang van middelbaar en hoger beroepsonderwijs in Europa. De European Vocational Skills week 2018 heeft als thema ‘Discover Your Talent’ en vindt plaats van 5 tot 9 November in Wenen. De 26 geselecteerde ambassadeurs vertegenwoordigen de Europese lidstaten tijdens de conferentie in Wenen, en de ruim 1500 evenementen die tijdens en in de aanloop naar de week toe door heel Europa worden georganiseerd. De Nederlandse ambassadeur Jinko Adams is 19 jaar oud en studeert bij de Urban Contemporary (JMD) opleiding aan de Academie voor Theater en Dans.

“Ik ben vereerd dat ik ben verkozen tot Ambassadeur van Nederland tijdens de European Vocational Skills Week en kijk er naar uit om met de Commissie en de andere 26 ambassadeurs samen te werken om aandacht te vragen voor het belang van middelbaar- en hoger beroepsonderwijs in Europa. Mijn opleidingen in Arnhem en Amsterdam hebben mij geholpen bij het ontdekken van mijn talenten én mijn passie, en ik vind het dan ook heel belangrijk om mijn ervaringen als leerling beroepsonderwijs te delen. ‘Discover Your Talent’ is wat mij beteft een belangrijk thema. Ik ben er heilig van overtuigd dat wanneer je op school, werk of daarbuiten focust op het ontwikkelen van je talenten, je een sterke motivatie in jezelf kunt aanwakkeren”, zegt Jinko.

Na een opleiding Urban Dance Artiest aan het Rijn IJssel in Arnhem, vervolgde Jinko zijn danscarriere aan de Urban Contemprary (JMD). Hier wordt hij geschoold in technische moderne dans en leert hij dit te combineren met o.a. theater en zang. Daarnaast produceert hij zelf stukken waarin stijlen en disciplines samenkomen, zoals tijdens Amsterdam Fashion Week 2018. In 2017 was Jinko vertegenwoordiger van het Nederlandse MBO.

Marianne Thyssen, de EU Commissaris voor Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit, verklaart: "Ik ben zeer verheugd dat Jinko Adams heeft aanvaard Ambassadeur voor onze European Vocational Skills Week in november te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat het beroepsonderwijs de perfecte keuze is voor een eersteklas carrière, en ik weet dat Jinko Adams onze toewijding deelt bij het delen van die boodschap.”
Tijdens de eerste European Vocational Skills Week in 2017 vonden ruim 1500 evenementen plaats in 45 landen. Tijdens de tweede editie in 2018 wordt een nog hogere opkomst verwacht. Het totale bereik van de campagne op sociale media was vorig jaar ruim 15 miljoen mensen.

Beroepsonderwijs - Statistieken Europa

• 60% van de personen die een beroepsopleiding volgden vonden hun eerste lange termijn baan binnen een maand nadat ze hun studies afgemaakt hadden (stijgende naar 80 % na zes maanden)
• 85% van de studenten die een beroepsopleiding volgden zijn blij met de vaardigheden die ze hebben verworven.
• Naar verwachting zal het aantal vacatures voor kwalificeerde mensen tussen 2015-2025 met 21% toenemen, terwijl de kansen voor laaggeschoolde werknemers met 17% zal afnemen.
• Meer dan 120.000 studenten in een beroepsopleiding en werknemers met een opleiding naast hun baan genieten elk jaar van Europese mobiliteitskansen.
• Het Europees Sociaal Fonds investeert 6,7 miljard in het versterken van beroepsopleidingen en 7,2 miljard in levenslang leren (2014-2020).

Delen