How Do You Work Session with Marco Layera

How Do You Work Session with Marco Layera
Gepubliceerd op

Woensdag 22 november van 14.30 tot 17.00 uur presenteren DAS Theatre en Explore Festival, een 'how do you work session' met de veel geprezen Chileense theatermaker Marco Layera.

De middag start met een inleiding door Jonathan Offereins, wordt vervolgd door een presentatie door Marco Layera en sluit af met een informeel vraag- en antwoord gesprek met de deelnemers. 

Studenten en jonge makers zijn van harte welkom bij dit unieke moment van uitwisseling en reflectie, in een open, constructieve en inspirerende atmosfeer. De How Do You Work Session vindt plaats in de studio van DAS Theatre en staat open voor alle theaterstudenten, -alumni en jonge makers. Toegang is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt. Dus reserveer snel via deze link

Marco Layera
?Marco Layera studeerde rechten, filosofie en criminologie aan de Universiteit van Chili en volgde gelijktijdig de toneelopleiding aan de theaterschool in Valparaiso. In 2007 richtte hij zijn gezelschap La Re-sentida op, waarvoor hij jonge Chileense acteurs aantrekt die zijn opvattingen delen en net als hem kunst zien als een vehikel voor politiek engagement, per definitie vernieuwend en subversief. Met hen stond Marco Layera op de planken van theaters en festivals over de gehele wereld, met name in Europa.

Explore Festival?
Marco Layera is in Nederland vanwege het Explore Festival dat van woensdag 15 november tot en met zaterdag 2 december op de podia van maar liefst 10 verschillende theaters in 7 grote Nederlandse steden plaatsvindt. Explore Festival presenteert een reeks indrukwekkende internationale dans- en theatervoorstellingen uit verre overzeese gebieden. Een ‘state of the art’ van het mondiale theater vol verrassende perspectieven, prikkelende opvattingen en kraakheldere vergezichten.

La Dictadura de lo Cool
?La Dictadura de lo Cool, dat onderdeel is van het Explore Festival, gaat over de sociale klasse die vandaag de dag een dominante positie heeft, de zogeheten Bobo’s (Bourgeois bohemians). Layera, die zich er van bewust is tot deze groep te behoren, fileert trefzeker de integriteit en het potentieel van deze gemeenschap, die wordt gedefinieerd door zijn totale acceptatie van kapitalisme als ‘lifestyle’, terwijl het, het tegendeel verkondigd.

How Do You Work Session with Marco Layera
Delen