Masters AHK opnieuw goed beoordeeld in Keuzegids

Gepubliceerd op

Net als in eerdere jaargangen worden alle masters van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) goed beoordeeld in de Keuzegids Masters 2016. In de gids worden alle masters in Nederland beoordeeld door zowel studenten als een panel van experts. Ook dit jaar is het expertpanel onverminderd positief over de masters van de AHK.

 

Kunsteducatie
Net als in 2015 is de master Kunsteducatie als beste beoordeeld van alle kunsteducatieve masters in Nederland. De experts zijn positief over alle aspecten en de studenten waarderen met name de inhoud, docenten en de communicatie.
Informatieavond op dinsdag 19 april

Muziek
De master Muziek van het Conservatorium van Amsterdam eindigt van alle conservatoria op een gedeelde eerste plek. De experts zijn erg lovend over het programma en toetsing en eindniveau. De master Opera scoort nog hoger op het oordeel van experts, maar wordt niet meegenomen in het eindoordeel vanwege de lage studentenaantallen.

Bouwkunst
De experts beoordelen alle aspecten bij zowel de master Architectuur, Landschapsarchitectuur en Stedenbouw van de Academie van Bouwkunst als bovengemiddeld. Studenten zijn met name positief over de inhoud en praktijkgerichtheid.

Theater
Zowel DasArts - Master of Theatre als de Amsterdam Master of Choreography worden door de experts uitstekend beoordeeld, waarbij DasArts zelfs tot de absolute top van alle kunstopleidingen behoort volgens de experts. Beide masters van de Theaterschool worden vanwege de kleine studentenaantallen niet meegenomen in het eindoordeel.

Film
Ook bij de master Film van de Nederlandse Filmacademie zijn de experts positief in hun oordeel, waarbij met name het programma als erg sterk wordt beoordeeld.

Museology
De master Museology van de Reinwardt Academie wordt door het expertpanel goed beoordeeld op ambitie en het programma. Studenten waarderen met name de inhoud van de studie.

Over de Keuzegids Masters 2016
De Keuzegids Masters 2016 is een consumentengids voor studenten die zich oriënteren op een master. Het biedt een compleet overzicht van alle hbo- en universitaire masters per vakgebied, met daarbij een kwaliteitsoordeel. De keuzegids baseert zich in hun oordeel op de Nationale Studenten Enquête (NSE) en op het oordeel van een expertpanel.

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten biedt masteropleidingen aan in alle disciplines van de kunsten.

Delen