Studenten nemen 24 uur lang de Theaterschool over

Gepubliceerd op

Van 20 februari om 09:00 uur tot 21 februari 09:00 uur vond de tweede 24 uurs marathon van de Theaterschool plaats. Een etmaal lang namen studenten van de 14 opleidingen in theater en dans de school over. Zij ontvingen ‘de sleutel’ van het gebouw van Theaterschool-directeur Jan Zoet en haalden alles uit de kast om zichzelf en het publiek te verrassen.


De Theaterschool wil hiermee uitwisseling stimuleren tussen studenten onderling, de buurt, het werkveld en alle overige geïnteresseerden. Het acht verdiepingen tellende gebouw ontpopte zich tot één groot podium, waar de wereld welkom was. De studenten daagden elkaar uit tot ongewone samenwerkingen en avontuurlijke experimenten: doorlopende theatrale performances, een radio-uitzending, lessen en workshops voor iedereen, een dag- en nachtcafé voor en door buurtbewoners, een verdieping waar de uitgeprocedeerde asielzoekers van We are here koffie schonken, dansfeesten, installaties en lezingen, manifesteerden zich in het trappenhuis, op het dakterras en in de vele studio’s van het grote gebouw aan de Jodenbreestraat.

Het overkoepelende thema van deze editie was ontleend aan Shakespeare: "The World is a Stage".

Naar de website 24hOURS Theaterschool

Delen