Sedrig Verwoert vertegenwoordigt Nederland tijdens Eurovision Young Dancers

Gepubliceerd op

Sedrig Verwoert, student van de opleiding Jazz- en Musicaldans van de Theaterschool, is tijdens het NTR-televisieprogramma 'Podium: Jonge Dansers' geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij de Eurovision Young Dancers 2013. De internationale danscompetitie zal op 14 juni 2013 plaatsvinden in Gdansk, Polen.

Sedrig Verwoert, student van de opleiding Jazz- en Musicaldans van de Theaterschool, is tijdens het NTR-televisieprogramma 'Podium: Jonge Dansers' geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij de Eurovision Young Dancers 2013. De internationale danscompetitie zal op 14 juni 2013 plaatsvinden  in Gdansk, Polen.

Aan de hand van een prachtige danssolo en een speciale choreografie van Ed Wubbe (artistiek leider Scapino) waarin alle dansstijlen vertegenwoordigd waren bepaalde een vakjury dat Sedrig Verwoert ons land mag vertegenwoordigen tijdens de Eurovision Young Dancers. Sedrig Verwoert schitterde eerder als een groot talent in de show So you think you can dance.

In Podium: Jonge Dansers werkten drie belangrijke choreografen met jonge talenten van verschillende Nederlandse dansopleidingen. De choreografen Nanine Linning, Marco Gerris en Juanjo Arques vertegenwoordigen met hun achtergrond verschillende dansstijlen: de moderne dans, de streetdance en het klassieke ballet. De vakjury in Podium: Jonge Dansers bestond uit Conny Janssen (Conny Janssen Danst), Adriaan Luteijn (Introdans Arnhem) en Floor Eimers (Het Nationale Ballet).

In de Eurovision Young Dancers competitie presenteren jonge talenten uit tien Europese landen op vrijdag 14 juni een eigen solo en dansen samen in een groepschoreografie. Voor een live publiek in het Baltic Opera House in Gdansk strijden zij om de titel 'Young Dancer of the Year 2013'. De competitie wordt op 23 juni uitgezonden op Nederland 2 bij NTR Podium.

Delen