Ilrish Kensenhuis geselecteerd als finalist voor de ECHO Award 2013

Gepubliceerd op

Ilrish Kensenhuis, vierdejaarsstudent aan de Opleiding Theaterdocent, is geselecteerd als finalist voor de ECHO Award, de landelijke stimuleringsprijs voor niet-westers allochtoon talent in het hoger onderwijs. Kensenhuis, van Creools-Surinaamse origine, studeert in juli 2013 af aan de Theaterschool.

Ilrish Kensenhuis, vierdejaarsstudent aan de Opleiding Theaterdocent, is geselecteerd als finalist voor de ECHO Award, de landelijke stimuleringsprijs voor niet-westers allochtoon talent in het hoger onderwijs. Kensenhuis, van Creools-Surinaamse origine, studeert in juli 2013 af aan de Theaterschool.

Ilrish Kensenhuis zet haar studieloopbaan in voor het bereiken van haar ideaal: de ontwikkeling van multicultureel jongerentheater op hoog artistiek niveau en de talentontwikkeling van jongeren in de grootstedelijke multiculturele context.

In haar derde studiejaar regisseerde zij de voorstelling Don't Call Me Urban, gespeeld door jongeren van het interculturele theaterproject Jong RAST. Deze voorstelling ging over outcasts die opgroeien in een grote stad, geïnspireerd door recente ontwikkelingen in steden als Londen en Parijs. Dit jaar krijgt Don't Call Me Urban een vervolg met haar afstudeervoorstelling Ik was acht en ik voetbalde, die Ilrish maakt in samenwerking met drie amateurspelers met Marokkaanse, Nederlands/Turks-Koerdische en Bosnische roots.

ECHO Awards
Op woensdag 17 april 2013 worden de prijswinnaars van de ECHO Awards 2013 bekendgemaakt. Naast een Award voor een hbo-student, is er een prijs voor een wo-student en een extra prijs voor een bèta-techniek-student. De winnaars worden beloond met een summercourse aan UCLA, the University of California Los Angeles in de Verenigde Staten.

Ilrish is niet de eerste student van de AHK die is genomineerd voor de ECHO Award. Vorig jaar behaalde George Tobal, afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie, ook een finaleplaats. In 2008 werd de ECHO Award gewonnen door Beri Shalmashi, alumna van de Nederlandse Filmacademie.

Lees ook het interview met Ilrish Kensenhuis uit 2012 over haar voorstelling Don't Call Me Urban

Delen