De Nationale Balletacademie presenteert jonge talenten in Dansers van Morgen, Stadsschouwburg Amsterdam

photos: Antoinette Mooy

Gepubliceerd op

In Dansers van Morgen schitteren de jonge talenten van de Nationale Balletacademie op 27 en 28 juni 2013 in de Stadsschouwburg, Amsterdam. Zij dansen fragmenten uit klassieke balletten en choreografieën van moderne choreografen. Alle generaties zijn op het podium te zien, van de jongste leerlingen tot de dansers die dit jaar afstuderen.

In Dansers van Morgen schitteren de jonge talenten van de Nationale Balletacademie op 27 en 28 juni  2013 in de Stadsschouwburg, Amsterdam. Zij dansen fragmenten uit klassieke balletten en choreografieën van moderne choreografen. Alle generaties zijn op het podium te zien, van de jongste leerlingen tot de dansers die dit jaar afstuderen.

De Nationale Balletacademie is als enige dansopleiding in Nederland gelieerd aan het Het Nationale Ballet. Samen leiden zij talentvolle kinderen op tot professionele klassieke dansers. De opleiding tot balletdanser is veeleisend en begint al op tienjarige leeftijd. De aankomende dansers volgen iedere dag een zware danstraining en leveren fysieke en artistieke topprestaties.

Het programma in 2013 bestaat  uit:

Verge, Ted Brandsen (nieuwe choreografie)
Souvenirs Suite,
Christopher Wheeldon
Trois Gnossiennes,
Hans van Manen
Raymonda – Danse des Enfants en Grand Pas Hongrois
Marius Petipa
Grenzeloos,
Natalja Toptchi en Iva Leši?
Echad mi Yodea,
Ohad Naharin
Les Sylphides,
Michel Fokine
Grand Finale

   De dansers die afstuderen aan de Nationale Balletacademie gaan dansen bij nationale en internationale topgezelschappen. Zij worden opgeleid om het klassieke balletrepertoire en eigentijdse repertoire te dansen.

  • 27 juni om 20.00 uur
  • 28 juni om 15:00 uur
  • 28 juni om 20:00 uur

  U kunt kaarten reserveren via de Stadsschouwburg Amsterdam

  Delen