ITs Festival Amsterdam - 21 juni t/m 28 juni 2012

Gepubliceerd op

Van donderdag 21 juni t/m donderdag 28 juni 2012 staan de theaters in de binnenstad van Amsterdam weer in het teken van het International Theatre School Festival Amsterdam. Jonge, afstuderende podiumkunstenaars uit binnen én buitenland presenteren zich aan een divers publiek bestaande uit reguliere theaterliefhebbers, castingbureaus, programmeurs, productiehuizen en pers.

 

Van donderdag 21 juni t/m donderdag 28 juni 2012 staan de theaters in de binnenstad van Amsterdam weer in het teken van het International Theatre School Festival Amsterdam. Jonge, afstuderende podiumkunstenaars uit binnen én buitenland presenteren zich aan een divers publiek bestaande uit reguliere theaterliefhebbers, castingbureaus, programmeurs, productiehuizen en pers.

Dans: internationaler dan ooit
ITs opent op donderdag 21 juni met Verve 12, een dansvoorstelling van de Northern School of Contemporary Dance uit Leeds (UK). Choreograaf Akram Khan maakte exclusief voor dit Engelse gezelschap een herziene versie van zijn veelgeprezen Vertical Road.

Op 28 juni is de dansproductie The Seeking of F E L i X te zien in de Theaterschool. Deze choreografie van Liat Waysbort is een krachtige voorstelling van de vierdejaarsstudenten van de Opleiding Moderne Theaterdans, klaar om de sprong naar het professionele leven te wagen.

Vorig jaar stond Simon Tanguy, alumnus van de SNDO, met zijn afstudeervoorstelling  op het ITs en won de Choreography Award. Dit jaar is hij terug en heeft hij zijn prjiswinnende voorstelling Japan aangevuld met twee nieuwe stukken: Japan.Fever.More.

Toneel: van afstudeerder tot professional

Dat het op de opleidingen van de Theaterschool barst van de creativiteit bewijzen de verschillende voorstellingen op het ITs Festival van en met studenten van de Mime Opleiding, de Regie Opleiding, de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie,  de Opleiding Productie Podiumkunsten en de Opleiding Techniek en Theater. Bovendien stelt de tweede lichting afstudeerders Scenografie zich voor in de tentoonstelling An Exhibition, met werk dat zij in de afgelopen vier jaar tijdens hun studie maakten.

Om theaterstudenten en andere geïnteresseerden de fijne kneepjes van de zo belangrijke castings bij te brengen staat daarnaast een Live Castingdag op het programma, in samenwerking met castingdirecteur en regisseur Job Gosschalk en Marc van Bree van Kemna Casting. Een goede casting en presentatie is voor elke afstudeerder onmisbaar om straks in het veld aan de slag te kunnen.

Het complete programma vindt u op www.itsfestivalamsterdam.com.

Delen