SNDO-student Simon Tanguy wint ITs Choreography Award 2011

foto: Nellie de Boer

Gepubliceerd op

Op de laatste dag van de 22e editie van ITs Festival heeft Simon Tanguy, vierdejaarsstudent van de School voor Nieuwe Dansontwikkeling, de ITs Choreography Award gewonnen. Tanguy ontvangt een bedrag van € 4.500, te gebruiken voor verdere persoonlijke en artistieke ontwikkeling.

 

Simon Tanguy won de prijs met zijn solo Japan, die door de jury vooral werd gewaardeerd om 'de overrompelende kracht waarmee het thema agonie wordt belichaamd'. De jury bestond uit Ann van den Broek, Anita van Dolen, Bettina Masuch, Piet Menu en Maarten Duinker.

De Volkskrant schreef over Japan: 'maniakaal bijna, tot op de millimeter. Het is absurd maar vooral beangstigend, deze stuiptrekkende mens'. Het prestigieuze Theatre de la Ville in Parijs heeft de solo inmiddels geprogrammeerd voor de herfst van 2011.

Het is voor de zesde opeenvolgende keer dat een student van de School voor Nieuwe Dansontwikkeling de ITs Choreography Award wint. Vorig jaar ging de prijs naar William Collins, die eveneens dit jaar afstudeert aan de SNDO.

zie ook
Lichting 2011 de Theaterschool: afstudeerders presenteren zich online

foto: Coco Duivenvoorde

Delen