Eerstejaarsstudenten bouwen reusachtig schaap in weiland bij Leiderdorp

Gepubliceerd op

De eerstejaarsstudenten Scenografie, Techniek en Productie hebben tijdens de introductieweek een enorm schaap gebouwd. Het schaap is vijf meter hoog en staat in een weiland bij Leiderdorp. Het is gemaakt in het kader van het project Platteland als Podium van Paul Koek.

 

Eerstejaarsstudenten Scenografie, Techniek en Productie hebben tijdens de introductieweek een enorm schaap gebouwd. Het schaap is vijf meter hoog en staat in een weiland bij Leiderdorp. Het is gemaakt in het kader van het project Platteland als Podium van theatermaker Paul Koek, die als als Artist in Residence voor het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling is verbonden aan de opleiding Productie podiumkunsten van de Theaterschool.

Platteland als Podium is ontwikkeld door de Veenfabriek, onder de artistieke leiding van Paul Koek. In dit muziektheaterproject staan het platteland, de relatie met de stad en het boerenbestaan centraal. Het zijn zowel de moeilijkheden die men op het platteland tegenkomt als de schoonheid van het leven daar die de inspiratiebron vormen.

Platteland als Podium start in Leiden, reist vervolgens naar een locatie in de polder (Warmond, Gemeente Teylingen) en eindigt in het voorjaar van 2011 in Paradiso in Amsterdam. Het schaap zal Paul Koek en de Veenfabriek dit jaar volgen naar verschillende locaties.

De tweedejaarsstudenten Productie podiumkunsten hebben als voorbereiding op hun workshops een onderzoek gedaan naar de boerderijen in het gebied rond Leiderdorp. Zij hebben een blog geopend waarin zij verslag gaan doen van het komende halfjaar. Op het blog staat nu een verslag van de afgelopen dagen, met foto's van hun project en van het schaap van de eerstejaars.

Meer informatie
undefinedpap-opps.blogspot.com
undefinedwww.plattelandalspodium.nl

foto's: Thomas Lenden

Delen