Programma 2e jaars studenten

Welcome back 2e jaars!

Woensdag 28 augustus

programma onder voorbehoud – houd de website in de gaten
 
14:00-16:30 Hoe je met schoonheid, spel en verbeelding door de ‘clusterfuck’ van onze tijd kunt navigeren.
Locatie: Danstheater
 
Als samenleving zijn we terechtgekomen in een gestreste en verdeelde wereld waarin de strijd om winst, winnen en competitie domineren. Wat is er nodig om dit patroon van schaarste te doorbreken? Kunnen kunstenaars op een andere manier functioneren en niet verdeeldheid, maar verbondenheid als uitgangspunt nemen? Kunnen we de problematische staat van onze samenleving onder ogen zien en tegelijkertijd gezond blijven?  

Merlijn Twaalfhoven is componist en auteur van het boek Het is aan ons - waarom we de kunstenaar in onszelf nodig hebben om de wereld te redden. Hij creëert een actieve sessie, samen met een muzikant, waarin we onze eigen capaciteiten onderzoeken om om te gaan met de ‘clusterfuck’ van onze tijd. Hoe kunnen we onzekerheid omarmen en door een vloeiende en veranderende wereld navigeren? Laten we onderzoeken hoe je gezond kunt blijven en je idealisme kunt activeren met een kunstenaarsmentaliteit.  

Merlijn is tevens de oprichter van The Turn Club, een samenwerkingsverband van kunstprofessionals, change agents en bruggenbouwers, en mede-initiatiefnemer van de Sociaal Creatieve Raad in Nederland, een lobbyclub voor nieuwe waarden en verbeelding.

17:00-18:30 Sharing the AHK city
We nodigen jullie uit om onder het genot van een drankje in de Theaterzaal de foto’s te bekijken die de 1e jaars studenten hebben gemaakt tijdens hun tour door Amsterdam langs alle AHK-academies. De gelegenheid om je nieuwe medestudenten te leren kennen!!

Donderdag 29 augustus

programma onder voorbehoud – houd de website in de gaten
 
14:15-15:30 Tour through ATD building
Vanuit studio 809 geven een aantal van jullie aan groepen 1e jaars studenten een rondleiding door het gebouw, langs verschillende afdelingen als de geluidsstudio, decor atelier, de bibliotheek en kostuum atelier. En wellicht wil je ook al je favoriete sluiproutes, studie- en relax plekken laten zien. Jullie zijn de professionele gidsen door het gebouw!  

Geef je geen rondleiding maar wil je wel helpen, kom naar studio 809.
 
15:30-16:00 Prepare your visit to De Parade 
In de theaterzaal komen we samen om je de laatste informatie te geven voor je bezoek aan De Parade (deparade.nl). Je kan daar de plattegrond met fietsroute (of ov route) krijgen en je hoort hoe de uitreiking van toegangsbewijs, voorstellingskaartje en dinerbon gaat verlopen.

16:00-21:00 De Parade
Let op: De genoemde tijd is een indicatie. 

Vanaf 16:00 uur ben je vrij om naar De Parade te reizen. De locatie is op zo’n 10 minuten fietsen en zo’n 30 minuten met het OV. Je krijgt van de ATD de toegang tot De Parade, een diner bon om te besteden in een van de vele restaurantjes daar en het kaartje van de voorstelling waar je voor gekozen hebt. Je bent verder vrij om na de voorstelling naar huis te gaan of om langer op het festivalterrein te blijven .
 

Vrijdag 30 augusuts

16:30-18:15 Let’s create + sharing is caring 
Het moment is daar, de zaal gaat open. De 1e jaars tonen hun allereerste creatie! Jullie zijn van harte welkom om ze te komen aanmoedigen!! Sharing is Caring!!
 
18:15-19:15 Diner
We sluiten af met een gemeenschappelijk diner samen met de eerste en tweedejaars op het dakterras van de ATD (bij mooi weer, anders studio 809). 

19:30-22:30 Intro Week Party
En als toetje een heerlijk feest in de Theaterzaal met DJ !
 

 

Delen