Silbersee x SNDO Kunst voor klimaat #6

donderdag 12 september 2024, 14:00 - 15:30 uur
Academie voor Theater en Dans
Jodenbreestraat 3
1011 NG Amsterdam

KUNST VOOR KLIMAAT #6:

Hoe kijkt de nieuwe generatie makers aan tegen de sociaal-maatschappelijke uitdagingen van vandaag?

Silbersee en SNDO organiseren een panelgesprek in het danstheater van de ATD op 12 september. Alle AHK studenten, personeel en mensen van buiten de AHK zijn welkom.

In deze editie van KUNST VOOR KLIMAAT gaat journalist Teun van de Keuken met tafelgasten, studenten en professionals uit de culturele sector in gesprek over hoe zij als makers omgaan met duurzaamheid en andere sociaal-maatschappelijke vraagstukken en hoe het kunstonderwijs hen hierin kan ondersteunen. Hoe kan theater worden ingezet om deze kwesties aan te kaarten en het publiek te bewegen? Hoe kunnen nieuwe makers dit ook doortrekken in de praktische uitvoering van hun werk en wat voor dilemma’s komen hierbij kijken? En hoe kan het onderwijs geëngageerde kunst stimuleren en kunstenaars weerbaar en flexibel maken in een veranderende wereld?

Deze middag is de insteek van het gesprek kunst maken en het denken op langere termijn, de pittige keuzes en moeilijkheden die dit met zich meebrengt maar ook de creatieve kansen die dit met zich meebrengt.

Thomas Lamers, theatermaker/dramaturg en filosoof Collectief Walden
Anthony Heidweiller, directeur Academie voor Theater en Dans
Toni Kritzer, alumnus Academie voor Theater en Dans, transdisciplinair kunstenaar en community gardener

Dit panelgesprek vindt plaats op donderdag 12 september van 14:00-15:30 uur in Het Danstheater van de Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3 in Amsterdam. Aansluitend is er een borrel. Voertaal: Engels.
 

PROGRAMMA
13:40-14:00 Inloop
14:10-14:15 Opening panelgesprek
14:15-14:45 Panel met tafelgasten
14:45-14:55 Artistiek Intermezzo
14:55-15:25 Vragen + gesprek met de zaal
15:25-15:30 Afsluiting
15.30-16:00 Borrel

Je kunt je hier aanmelden. 

Over KUNST VOOR KLIMAAT

Silbersee organiseert, net zoals vorig seizoen, een reeks debatten en gesprekken onder de titel KUNST VOOR KLIMAAT over de rol van de culturele sector in de klimaattransitie. Silbersee wil uiterlijk in 2027 een klimaatpositief productiehuis zijn. Zij wil als aanjager het gesprek aangaan met verschillende partijen uit de cultuursector over welke rol zij kunnen spelen binnen de klimaattransitie, om zo een groter draagvlak te creëren om in de toekomst duurzamer samen te werken.

Meer informatie over de tafelgasten en reserveren volgt later.

Fotografie: Bowie Verschuuren

Delen