THD Afstudeervoorstelling: Vijand van het Volk

maandag 17 juni 2024, 20:15 - 21:15 uur
De Sloot
Rhôneweg 6-10
1043 AH Amsterdam

Het dorp Mølledal is gelegen in een omgeving die doet denken aan de Noorse sprookjes van Jørgen Moe en Peter Christen Asbjørnsen. Maar dit eerst zo rustgevende dorp wordt het toneel van een maatschappelijk en politiek familie drama waarin de waarheid op het spel staat en begrippen als wetenschap en leiderschap worden bevraagd.

Dokter Katrien Stockman ontdekt dat het water het kuuroord van haar dorp ernstig vervuild is en de badgasten dodelijk ziek maakt. Met deze kennis probeert ze haar broer en tevens burgermeester van het dorp, Peter Stockman, ervan te overtuigen hier iets aan te doen. Dat vertikt hij, het kuuroord sluiten en verbouwen gaat geld kosten en daar moet de gewone dorpeling voor opdraaien. Dat kan hij zijn dorp niet aandoen. En ook andere mensen in het dorp hebben iets te zeggen over deze situatie. Een broer en een zus, aan twee kanten van het maatschappelijke spectrum. Wie verkoopt diens verhaal het beste? En wie delft het onderspit? Het is aan het volk om te bepalen wie er nou de waarheid spreekt en wie niet. Wie is de échte vijand van het volk?

Met 4 spelers en een nieuw bewerkte tekst vertelt regisseur Joshua Polvliet (afstuderend aan de opleiding theaterdocent) met een verhaal van toen het verhaal van nu. Een verhaal vol politiek gekonkel, maatschappelijke vraagstukken en ethische kwesties.

Tickets:
U kunt online kaarten reserveren. Klik op de datum en tijd van uw keuze en volg de instructies:
Maandag 17 juni 2024  20:15-21:15
Dinsdag 18 juni 2024  20:15-21:15

Regie: Joshua Polvliet
Tekst: Henrik Ibsen
Bewerking: Joshua Polvliet
Regie assistent: Sophia van Harreveld
Spel: Myrthe van der Vuurst de Vries, Simon Wagter, Bobbie Kleijn en Levy Geernaert
Regie begeleiding: Simon Heijmans
Schrijf begeleiding: Tjeerd Posthuma

Met dank aan: Opleiding Theaterdocent, Esther Polvliet, Bas de Groot, Annebeth Vlietstra, Sanne Olijerhoek, decor atelier ATD, Theaterbroedplaats De Sloot, Mark Bergwerf, Erik Gramberg en de Academie voor Theater en Dans.

Zie ook de Theater Docent afstudeervoorstelling ‘Weerschijn’ van Anna Koevoets, op 17 en 18 juni van 19.00 tot 19.45 uur ook in De Sloot. Bezoek aan beide voorstellingen is te combineren op één avond.

Delen