Stay Live - meet Maxwell Mitchell, video-activist en social justice warrior

donderdag 08 juni 2023, 17:30 - 19:00 uur
Academie voor Theater en Dans
Jodenbreestraat 3
1011 NG Amsterdam

Op donderdag 8 juni presenteert het lectoraat Sociale Rechtvaardigheid en Diversiteit in de Kunsten in samenwerking met Platform 2025;​​ Stay Live - One person can make a difference:
Meet Maxwell Mitchell, video-activist en social justice warrior.


Datum: donderdag 8 juni
Tijd: aanvang 17:30 – 19:00 uur (inclusief Q&A)
Plaats: hal Academie voor Theater en Dans (ATD)

Maxwell Mitchell is een livestreamer uit Louisville, Kentucky, die zijn live videografie gebruikt bij het nastreven van sociale rechtvaardigheid. Zijn platform heet Stay Live Streams. Met zijn iPhone als zijn favoriete wapen, is het niet alleen de livestreaming zelf, maar ook de manier waarop Maxwell livestreamt waardoor hij opvalt. Maxwell gebruikt vaak zijn free running en acrobatische yogavaardigheden en schrikt er niet voor terug om te klimmen, springen, rennen en alles wat nodig is om de beelden te krijgen die hij nodig heeft, allemaal met als doel bewustzijn, educatie en rechtvaardigheid te brengen aan zijn medegemeenschapsleden.

Zijn focus ligt op de lokale overheid in Louisville, Kentucky en omliggende gebieden. Binnen de drie takken van de overheid richt Maxwell zich op het live streamen van mensen die hun eerste grondwettelijke recht uitoefenen, 112-interacties, rechtbanken, persconferenties en gemeenteraadsvergaderingen.

Tijdens het hoogtepunt van de burgerlijke onrust als reactie op de moord op Breonna Taylor, gebruikte Maxwell zijn iPhone meer dan 1000 dagen consequent om live te streamen wat er gebeurde, waardoor miljoenen mensen in de VS up-to-date informatie hadden over wat er in Louisville gebeurde. Sindsdien worden zijn video-opnamen gebruikt om mensen bij te staan in rechtszaken. Hij is een beetje een beroemdheid geworden en een veelgevraagde community-responder. Het werk van Maxwell is genoemd in de New York Times. Zijn videowerk is door Oprah Winfrey gebruikt in haar eigen strijd voor gerechtigheid voor Breonna Taylor. Voor hem is het beste deel van het werk om gerechtigheid te kunnen bijdragen aan mensen die het anders niet zouden krijgen.

Maxwell wil zijn publiek graag toespreken over hoe een altijd wenkende kennis van video-/audiobewerkingssoftware, overheidsstructuur, wettelijke rechten en journalistiek kan zorgen voor bewustzijn en verandering van beleid. Mensen hoeven niet langer te wachten op mainstream nieuws om het publiek bewust te maken of te wachten op de overheid om het beleid te veranderen, jij kan dat zelf!

 

Meer informatie over het lectoraat Sociale Rechtvaardigheid en Diversiteit in de Kunsten, lees je hier.

Delen