Afstudeervoorstelling: IN DE NAAM VAN

maandag 05 juni 2023, 19:30 - 20:45 uur
Academie voor Theater en Dans
Jodenbreestraat 3
1011 NG Amsterdam

IN DE NAAM VAN

Your heart is in your toes and that is why you can go on forever.
A research on the power source of an artist in a collapsing world.
A theatre performance for the big stage, based on the autobiography of the ballet legend Maija Plisetskaya.
A true story about a girl, Maija, who’s parents are killed when she is 11. She has a tragedy but she also has a great talent. Talent for dance. She becomes the ultimate prima of the Soviet Union ballet stage. Just as she thinks her talent has brought her above the system - she is ordered to dance for Stalin at his birthday party. For the person who destroyed her family. The question of the piece is - how do you face a challenge like that? Maija gives an answer. 

Je hart zit in je tenen en daarom kun je eindeloos doorgaan. Een onderzoek naar de bron van kracht van een kunstenaar in een instortende wereld. Een theateruitvoering voor het grote podium, gebaseerd op de autobiografie van balletlegende Maija Plisetskaya. Een waargebeurd verhaal over een meisje genaamd Maija, wiens ouders worden gedood wanneer ze 11 jaar oud is. Ze heeft een tragedie meegemaakt, maar ze bezit ook een groot talent. Een talent voor dans. Ze wordt de ultieme prima ballerina van het Sovjet-Unie ballet. Net wanneer ze denkt dat haar talent haar boven het systeem heeft gebracht, wordt haar bevolen om te dansen voor Stalin op zijn verjaardagsfeest. Voor de persoon die haar familie heeft vernietigd. De vraag van dit stuk is: hoe ga je zo'n uitdaging aan? Maija geeft een antwoord.

Reservations:
You can make your reservations online. Click on the date of your choice and follow the instructions:
Mon 5 June 19:30 - Try-out
Tue 6 June 19:30
Wed 7 June 19:30
Thur 8 June 19:30

Spel:
Kalin Morrow
Joost van Oosterhout
William Dashwood
Ramon Haniotis
Chris Redmeijer
Harry van Zon
Shauni Goetz

Regie: Agnese Kumpina*
Scenografie: T.e.a. Verschoor*
Technische Productie: Sanne Fransen*
Lichtontwerp: Jela Nieuwstraten*
Productie: Sam Schwab*
Geluidsontwerp: Sam Titshof
Bewegingsadvies: Alexei Ovsjannikov
Regie-assistentie: Julija Filipovic
Posterbeeld: Jan Hoogkamer

*Afstuderend

Met dank aan:
Ola Mafalaani, Berthe Spoelstra, Lois Maat, Nadine Zijp, Elisia da Silva Martins Pecas, Annebeth Vlietstra, Gemma van Kruijsbergen, Decoratelier, ATT, Jannemieke Caspers, Isabel Nielen, Bart Visser, Arien de Vries, Tom Vollebregt, Bas de Bruijn
Deze voorstelling is tot stand gekomen met steun van het AHK Cross Academy Fund.

Delen