Afstudeervoorstelling: ADZALKU muziektheatervoorstelling ‘Pulang’

vrijdag 26 mei 2023, 19:00 - 22:00 uur
Polanentheater
Polanenstraat 174
Amsterdam

Afstudeervoorstelllig van Sarah Sahertian (Theaterdocent) en Sem Tanate (Conservatorium van Amsterdam)

Pulang
Sem en Sarah – docent Muziek, uitvoerend muzikant en theatermaker op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten – hebben elkaar leren kennen via een interdisciplinair module binnen de school. Hierbij kwamen zij erachter dat ze iets heel moois delen met elkaar, namelijk: dezelfde geschiedenis en afkomst. Zo zijn zij 3e en 4e generatie Molukker in Nederland. Hier geven zij beiden op hun eigen manier een andere invulling aan.

Het duo begon snel eigen verhalen met elkaar te delen over hun Molukse achtergrond. Niet alleen over hun gedeelde roots, maar ook over hoe zij hun geschiedenis kunnen blijven doorvertellen. Daarbij delen zij ook hun visie in hoe het nu als 3e en 4e generatie Molukker is om in de hedendaagse Nederlandse samenleving te leven. Door deze gezamenlijke belangstelling kwamen Sem en Sarah er al snel achter dat dit een unieke kans was om de vele vragen en interesses verder uit te werken tot iets groters. De eerste ontmoeting tussen de twee was twee jaar geleden. Hun band is uitgegroeid tot een vriendschap en schrijven en maken zij hun eerste gezamenlijke muziektheatervoorstelling “Pulang”.

 Sem en Sarah: “Vragen als waar ben je thuis? waar voel je je thuis en welke plek kun je als ‘je thuis’ noemen? Komen in dit theaterstuk aan de orde. Deze vragen worden in het Maleis treffend samengevat in het woord PULANG, de naam van onze muziektheatervoorstelling. In het theaterstuk willen wij het zwijgen van de pijn en weemoed van de Molukse gemeenschap naar huis doorbreken. Hiermee willen wij een stem geven aan deze kwestie en onze stem laten horen.

Pulang zal het hoofdprogramma zijn van Adzalku. Na de voorstelling volgt er een nagesprek met het publiek over onderwerpen uit de voorstelling: Waar voel jij je thuis? En waarom?

Over Adzalku
Tijdens Adzalku staat het leven van de jonge generatie Molukkers in Amsterdam centraal. Waar komen zij vandaan? Wat hebben zij van huis uit meegekregen over de Molukse cultuur? Voelen zij zich Moluks, Amsterdams of allebei? Wat betekent dat eigenlijk? En op welke manier heeft de superdiversiteit in Amsterdam invloed op het dekoloniale denken van deze generatie?

Tickets
http://malukuamsterdam.com/adzalku-2023/

Wanneer en waar
Datum: 25 & 26 mei 2023
Tijd: 19:00 – 22:00
Polanentheater, Polanenstraat 174, 1013 WC Amsterdam
Tickets: €12,50 (excl. servicekosten)
Voor meer praktische informatie en routebeschrijving: www.polanentheater.nl/contact/

Programma
19:00: Aanvang
19:45: Voorprogramma
20:00: Hoofdprogramma
21:00: Pauze
21:15: Nagesprek
22:00: Einde

Credits
Concept en regie: Sarah Sahertian en Sem Tanate
Muziek: Sem Tanate
Spel: Sarah Sahertian en Sem Tanate
Regieassistent: Mathies Florentinus
Begeleider: Joenoes Polnaija
Foto poster: Jari Sanders
Artwork: Lars Bogaers

Dank aan
Stichting Maluku Amsterdam, Rudy’s Resto, Cross Academy Fonds, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Academie voor Theater en Dans, Conservatorium Amsterdam, Polanentheater, Internationaal Theater Amsterdam en familie Tanate en Sahertian.

Delen