5VOOR12 - Fundament voor een community van kunstenaars

5VOOR12 is met, door en voor studenten. De doelstelling is het leggen van een stevig fundament waar een community van kunstenaars uit kan groeien. Wij gaan ervanuit dat alle kunstenaars vanuit hun eigen expertise een aandeel leveren aan de beweging. Met elkaar stellen wij de vraag: hoe kan ik vanuit mijn kunstenaarschap een aandeel leveren aan de bestrijding van (institutioneel) racisme?  Het is de bedoeling dat 5VOOR12 leidt tot meer dan alleen de talkshow. Het is de basis die wij leggen voor het bespreekbaar maken van institutioneel racisme vanuit the Black Experience.

De komende periode organiseert 5VOOR12 live talkshows die digitaal te volgen zijn. De talkshows vinden een keer  per maand plaats. Alleen door eerst met elkaar het gesprek te voeren, kunnen we naar buiten treden met een gedeelde visie en missie.

De vraag die continu aan elkaar gesteld wordt is: hoe kunnen wij het platform 5VOOR12 inzetten om gemarginaliseerde groepen samen te brengen en te empoweren?

5VOOR12 - Overzicht Afleveringen

Aflevering 0: Pilot -  2021 (online)
Aflevering 1: Defining the Collective
Aflevering 2: Collective History
Aflevering 3: Collecting Experiences
Aflevering 4: Collecting Dreams
Aflevering 5: Collecting Tools

De afleveringen zijn in het Engels, met eventueel Nederlandse ondertiteling. We kunnen niet spreken over inclusie, terwijl we tegelijkertijd een deel van onze doelgroep - internationale studenten aan de AHK - uitsluiten door Nederlands te spreken.

Delen