Naar inhoud
 

Aanmelden voor Farewell Drinks

Klik hier

Farewell drinks Erzi Hoogveld

U bent welkom vanaf: 17:00 - 18:30
Aanmelden verplicht (via aanmeldbutton)

Tijdens deze Farewell drinks bedanken we Erzi voor haar rol als docent, studiebegeleider, mentor en tutor bij de verschillende opleidingen gedurende 26 jaar en als coördinator voor Health & Performance sinds 2012 op de ATD.

Erzi Hoogveld

Erzi Hoogveld begon met dansen toen ze 3 jaar oud was. Ze heeft een jarenlange training in klassiek ballet, jazz- en moderne dans. Daarnaast heeft ze ervaring binnen de sporten turnen, zwemmen, atletiek, fitness en chi-kung. Na het afronden van de opleiding “Kinderverzorging en Opvoeding NXX”en een kleine uitstap naar de Kunstacademie van Maastricht waar ze 1 jaar edelsmeden studeerde, keerde ze weer terug naar de dans en in 1984 studeerde ze af van de opleiding “Docent Dansexpressie” aan de Theaterschool. Ze werkte enige tijd als freelance danser, model, choreograaf en docent. Sinds 1986 combineerde ze haar kennis van dans en sport en begon ze met het geven van “dans-fitness” o.a bij Het Internationaal Danstheater Amsterdam en startte ze in 1989 haar eigen bedrijf.

Een van haar sterke eigenschappen is het vermogen om mensen samen te brengen en verschillende niveaus van samenwerking en co-creatie te bevorderen. Als oprichter en voorzitter van de stichting “Per Form” (1991) organiseerde zij evenementen voor goede doelen, waarin ze velen tot doneren in geld of in natura aanspoorde en ook kreeg.

Door haar liefde voor het lesgeven keert ze weer terug naar de Theaterschool (nu Academie voor Theater en Dans) waar ze van 1997-2023 les geeft in fysieke fitheid aan de studenten op de verschillende (dans)afdelingen. Jarenlang is ze mentor op de vooropleiding van de Nationale Balletacademie, studiebegeleider bij de opleiding Docent Dans en tutor bij de Jazz-Musical later Urban Contemporary opleiding. Toen de dansopleidingen in Nederland zich meer bewust werden van het belang van een goede conditie voor dansers werd Erzi uitgenodigd om workshops te geven over conditionering voor dans tijdens de Haagse Dansweek in Den Haag en op de academies van Tilburg en Rotterdam.

In 2012 wordt Erzi coördinator van Dans & Gezondheid (nu Health & Performance) als opvolger van Margot Rijven die deze afdeling in 1992 oprichtte. Ze gaf leiding aan een gezondheidsteam (6 paramedici, 1 diëtist, 2 transitiedocenten en 2 psychologen), zorgde voor educatie op gebied van gezondheid en welzijn en begeleide onderzoek/studies uitgevoerd in en buiten de ATD. Erzi introduceerde de jaarlijkse Functionele screening naar kracht, uithoudingsvermogen kwaliteit van bewegen, voeding en psychologische aspecten voor de dansstudenten van de ATD, in samenwerking met collegae en studenten van de Hogeschool van Amsterdam en later ook de Universiteit en de Vrije Universiteit van Amsterdam. Samen met ArtEZ en het Health Team van de ATD werkt Erzi aan het schrijven van een studieboek over anatomie, fysieke training, mentale vaardigheden en voeding dat dit jaar gepubliceerd wordt.

Delen
 

Aanmelden voor Farewell Drinks

Klik hier